מנוע דיבור הוא, מעצם הגדרתו, מוצר תשתיתי. הכוונה בכך היא שהוא איננו חשוף ישירות למשתמש הקצה, אלא דרך יישומים המפותחים בצורה עצמאית ועושים בו שימוש. מנוע דיבור אהרון עונה גם להגדרה זו.
בישראל יש עדיין כמות גדולה של יישומים ורעיונות אשר אינם מגיעים לכדי פיתוח ו\או בשלות מכיוון שהם חסרים את המרכיב החשוב של מנוע דיבור. באהרון טכנולוגיות קול אנו מאמינים בהעמדת המנוע שלנו לשירותה של קהיליית המפתחים המשתמשת במנוע אהרון, ואנו מקווים מאוד שיהיה לנו חלק בתרומה להתפתחותה. אנו מאמינים שרעיונות חדשים ופתרונות מהפכניים יצוצו כאשר לקהיליית המפתחים יהיה מוצר לעבוד עימו.
כדי לאפשר את שגשוגה של קהילייה כזו אנו עושים כמיטב יכולתנו כדי להקל ולסייע למפתחים עצמאיים המעוניינים להשתמש במנוע אהרון.
למנוע הדיבור שלנו אין הגנת חומרה, דבר המקל מאוד על עבודת הפיתוח ועל צרכי המפתחים בגמישות מיוחדת.
תוכנית המפתחים שאנו מציעים מאפשרת למפתח לנסות את מנוע הדיבור בחינם לתקופה של עד שלושה חודשים. לאחר מכן המפתח יכול להשתמש במנוע תחת רשיון פיתוח, אשר מחירו מופחת מדמי הרשיון המסחרי.
אנו נענים לפניות המפתחים וכוללים את דרישותיהם ובקשותיהם בתוכנית הפיתוח שלנו.
אנו מפתחים כעת מוצרים תשתיתיים אחרים לקהיליות מפתחים PC- מלבד מנוע הדיבור ל בעלות אופי דומה: אהרון סימביאן יאפשר ליישומים הנכתבים עבור טלפונים ניידים להשתמש במנוע דיבור אמיתי המותקן על הטלפון. אהרון חלונות מובייל ישמש באופן דומה יישומים הנכתבים למחשבי כף יד עם מערכת ההפעלה Windows Mobile.
מידע למפתחים – המשך
שוק היישומים והשימושים שניתן לעשות במנוע דיבור בעברית עבור אוכלוסיות של אנשים עם מוגבלויות שונות נמצא רק בתחילת דרכו. בהיעדרו של מנוע דיבור נגיש, לא הייתה למפתחים רצון ויכולת להיכנס לתחומים אלה כלל.
מעבר לפוטנציאל העיסקי, מנוע הדיבור אהרון והפיתוחים סביבו הם תרומה ממשית לקהילייה. יישומים רבים, לאו דווקא כאלה המיועדים לאוכלוסיות מוגבלים, יקבלו גם הם שדרוג מסיבי בעזרת תמיכה קולית. כל יישום המספק אינפורמציה ועלול להיות נדרש במצב שבו אין לאנשים יכולת לקרוא הוא פוטנציאל לשימוש כזה. דוגמאות:
יישומי אינפורמציה והנחיה לנהגים: קריאת הודעות ואינפורמציה אחרת מסכנת מאוד את הנהג וסביבתו. הגעתן של הודעות אלה בצורה קולית לטלפון של הנהגים תהווה את האלטרנטיבה ההגיונית ביותר.
יישומי אינפורמציה והנחיה במצבי חשכה או תאורה לקויה: במצבים שבהם יש צורך או כורח למשתמש לעבוד בתנאי ראות לקויה (למשל, מתחת למיים, בליילה וכד') קיים קושי אמיתי להעביר אליו אינפורמציה כתובה.
יישומי אינפורמציה והנחיה כאשר המשתמש עסוק בפעילות אחרת : למשל כאשר המשתמש מבשל ורוצה לשמוע את הקראת התפריט, או הקראה של חדשות, דוא"ל או כל אינפורמציה אחרת.
חלק הארי של הדוגמאות שניתנו למעלה מייצגות על יישומים שאינם קיימים עדיין. הסיבה העיקרית לכך הוא שהמרכיב העיקרי ביישום כזה – מנוע הדיבור – לא היה קיים. באווירת היזמות הקיימת בהיי-טק בישראל קיים מרחב שלם של יישומים שהמפתחים והיזמים עומדים לגלות. אנו נהייה שם כדי לספק עבורם את מנוע הדיבור.